Mijn Toeslagen

In Nederland kan je voor verschillende zaken in aanmerking komen voor toeslagen. Of je in aanmerking komt, en hoe hoog de betreffende toeslagen zijn is afhankelijk van je financiële situatie. Niet gek dus dat de bepaling van die toeslagen gedaan wordt door de belastingdienst. Omdat de verschillende toeslagen en de organisatie daar omheen zo omvattend zijn geworden, heeft de belastingdienst een aparte website gemaakt, waarop je niet alleen veel informatie kan vinden, maar waarop je ook zelf je gegevens kan en moet beheren. Dat zelf beheren van je gegevens is van groot belang, want afhankelijk van de door jou beschikbaar gestelde informatie wordt de hoogte van je toeslagen bepaald.

Mijn Toeslagen: Berichtenbox en digitale post

De toeslagen die het hier betreft zijn zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvang toeslag en kind gebonden budget. Mocht je voor één of meerdere van deze toeslagen in aanmerking komen, dan kan je inloggen op de website Mijn Toeslagen. Dat inloggen moet je doen door gebruik te maken van je DigiD. Als je bent ingelogd in je persoonlijke digitale omgeving, kan je in je berichtenbox je digitale post inzien. Als je nog niet over een DigiD beschikt, kan je die eenvoudig zelf aanmaken door op de inlogpagina van Mijn Toeslagen door te klikken naar de website van DigiD. Daar kan je door je persoonlijke gegevens in te vullen je eigen DidiD aanmaken. Met een door jouw zelfgekozen combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord kan je zo toegang verkrijgen tot tal van websites van overheid- en overheid gerelateerde organisaties.

Zorgtoeslag aanvragen

Via MijnToeslagen kunt u een zorgtoeslag aanvragen, u heeft hiervoor een DigiD nodig. Heeft u geen toeslagpartner, dan kan het ook gemakkelijk via de App ‘JouwZorgToeslag’.

Er zijn voor het verkrijgen van zorgtoeslag wel enkele voorwaarden van toepassing. We hebben een aantal voor u op een rijtje gezet:
– u bent 18 jaar of ouder;
– u heeft een Nederlandse zorgverzekering;
– u mag niet teveel verdienen. Voor 2018 is dit bedrag € 28.720 per jaar. Heeft u een toeslagpartner? Dan mag u beiden niet meer verdienen dan € 35.996 per jaar;
– uw vermogen mag niet te hoog zijn. Voor 2018 betekent dat dat op 1 januari 2018 uw vermogen niet hoger mocht zijn dan € 113.415. Heeft u een toeslagpartner? Dan mag u beiden niet meer dan € 143.415 aan vermogen hebben.

12 gedachten over “Mijn Toeslagen”

 1. Heb een digd maar kom er niet op
  Krijg wel fia telefoon getallen door
  Maar kom niet verder
  Altijd goed gegaan

 2. normaal kan ik zo inloggen op “Mijn overheid”en dan naar UVW, helaas nu niet dus !!!
  wat doe ik daar aan ?

 3. zorgtoeslag

  Na twee weken zonder geld kwam vandaag de maandelijkse AOW binnen
  en kan ik rekeningen betalen, waaronder € 302,75 parkeerbelasting aan gemeente Den Haag omdat mijn oude auto het daar opgaf, door voorbijgangers aan de kant werd geduwd waar hij even stond met mijn invalidenkaart voorin tot hij werd weggesleept.
  Voor mij is € 25,- zorgtoeslag niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat.

 4. word zo moe van al dat inloggen , … zucht .. , en ik heb nu al mijn berichten voortaan digitaal ,fijn , het lukt me zelden om in een keer in te loggen ……..geef me maar weer het oude papieren systeem , want zo heb ik ook een keer door te laat reageren een boete opgelopen ,……… , en vandaag 31 juli AD 2018 ligt heel Digid Nederland plat door de vooruitgang,….Ik hoop dat het nog een keer eenvoudiger kan . Succes , Uw Jacques Meijer uit Den Haag.

Reacties zijn gesloten.