Belastingdienst inloggen

Mijn belastingdienst inlogscherm

Login op de belastingdienst: Veilig inloggen, zowel voor u zelf als voor iemand anders!

Je hebt de berichten vast wel gehoord op radio en televisie. De belastingdienst gaat stoppen met het versturen van de beruchte blauwe enveloppen. Jammer genoeg betekent dat niet de belastingdienst niet meer van je wilt, maar dat ze op en modernere manier gaan communiceren. Via de website van de belastingdienst kan je toegang verkrijgen tot Mijn Belastingdienst. Op die persoonlijke web omgeving vind je jouw berichtenbox. Daarin plaats de belastingdienst digitale post die voor jou van toepassing is. Je moet dan denken aan berichten over een aangifte die je moet gaan doen. Of aan berichten over zorgtoeslag, huurtoeslag of kinderopvang toeslag. Je kunt Mijn Belastingdienst ook gebruiken om aangifte te doen, of om je persoonlijke gegevens te wijzigen. Doe je voor iemand anders aangifte, dan kun je hier inloggen op een aparte gedeelte.

Toegang tot Mijn belastingdienst met je DigiD

De manier om toegang te krijgen tot jouw persoonlijke pagina, Mijn Belastingdienst, is door gebruik te maken van je DigiD. Door jouw gebruikersnaam en wachtwoord van je Digid in te voeren op de daartoe bestemde velden op de inlogpagina van Mijn Belastingdienst kom je terecht in jouw persoonlijke digitale omgeving van de belastingdienst. Mocht je nog niet over een DigiD beschikken, dan kan je die uiterst eenvoudig zelf activeren. Via de inlogpagina van Mijn Belastingdienst staat een link naar de website van DigiD. Door jouw persoonlijke gegevens daar in te vullen, kan je met een zelf gekozen gebruikersnaam en wachtwoord je eigen DigiD aanmaken. Een aantal instanties vraagt ook om een sms bevestiging. Die sms instelling kan je ook aanmaken op de site van DigiD.

38 gedachten over “Belastingdienst inloggen”

 1. Wil aangifte doen, gezamenlijk met mijn partner.
  Inloggen gelukt.
  Dan , als ik aangeef gezamenlijk aangifte te doen, moet ook mijn partner inloggen
  Wil dat doen met digid ap.
  Een drama!
  Weet echt niet wat ik moet doen.
  Dat hele gedoe met inloggen met de digid ap, is een ramp!Als je 85 bent lukt die hocuspocus niet altijd.
  Een duidelijk voorbeeld van gebrek aan empathie bij de nerds, die deze waanzin bedenken

 2. DigiD is een ramp. Hoe kun je op tijd je belastingopgave doen als DigiD het zo moeilijk maakt om in te loggen. Wat een nerds zijn jullie. Waarom makkelijk maken als het ook moeilijk kan? Hoe moet dit in maart 2023?

 3. kan geen tijdige btw aangifte doen ,kan gewoon niet inloggen volgens de gewijzigde methode verzorg door de bel.d. dat kan beter of terug naar oude portaal methode

 4. Ik word er helemaal gestoord van. Ik wil aangifte IB doen via DigiD, en dat is vaak een drama, dan is er een fout zus en dan weer zo, dan wordt de persoonlijke code niet herkend, dan weer de koppelcode niet. Ik ben echt geen leek, maar word er wel gestoord van.

 5. Ondanks de vele negatieve reacties over de Belastingdienst is mijn ervaring toch een heel andere.
  Alle keren dat er contacten zijn geweest met de medewerkers van de Belastingdienst ben ik uitermate klantvriendelijk, deskundig en snel geholpen, met de nodige nuttige adviezen.

  Afspraken dat ik zou worden teruggebeld zijn altijd stipt nagekomen. Het is zoals het is.

 6. Er schijnt een bericht in mijn berichtenbox klaar te staan…ben al een uur bezig maar het is niet mogelijk om ergens in te loggen….om stapelgek van te worden…pffffff

 7. Ze kunnen ook al niet meer rekenen bij de belasting dienst. Wij moeten over 2018
  voor toeslagen bijna 350 euro terug betalen. Daar gaat het vakantie geld van een arme AOW er.

 8. Ik krijg via de mail bericht dat er een bericht klaar staat via mijn overheid maar kan niet inloggen. Doe alsjeblieft weer gewoon per post.
  Dit is omslachtig, tijdrovend en inefficient.

 9. Vandaag de aangifte IB 2018 ingevuld. Samen met mijn echtgenote. Alles was van te voren ingevuld, dus ging er vlot doorheen. Makkelijker kan het niet, maar kost wel weer een paar centen.

 10. Wat een onzin.nu moet het inloggen via een app ?????, benieuwd wat er daarna nog volgt:meer staartjes,hoekjes en boogjes om eens eindelijk…….??? !!!!!

 11. na afhandeling moest ik weer voor 2016 insturen, was 2MAANDEN met ALLES bezig
  o.a. moet ik machtigingscode ontvangen, na 1week NIETS, dit weer 4x geprobeerd,
  NIETS. Gelukkig zag ik op29feb. dat het Oke is. Nu krijg ik na afrekening over 2017:
  WEER verzoek om inzending! Over 2018 weer bericht dat er een machtigingscode
  IS verstuurd, NIET dus! Probeerde vandaag over 2018 in te sturen, niet gelukt.
  Mijn lichaam gaat helemaal op tilt. Dit kan niet NOG leuker?

 12. ik snap nog niet waarom je overal moet inloggen, kijk als je jong bent is een -of vele- meerdere codes nog te onthouden, maar als je ouder word is het moeilijker ,, ga niet zeggen dat ik een ouwe … ben maar een bijna 70er,, kreeg de tip dat de Digid nog 30 dagen geldig was ,, waarom niet tot je je ogen sluit? ,, veel gedoe om niks ,,hoe makkelijk kunnen we het maken ,,,, goeie vraag zal maar niet op antwoorden

 13. Ook ik heb melding gekregen over een bericht in de box, maar kan onmogelijk
  inloggen en dus lezen?????????

 14. de belasting dienst makkelijker kunnen we het niet maken ,hopen dat iedereen te laat is met betalen dan kunnen we weer extra adm. kosten in rekening brengen en boetes opleggen ,de belasting dienst en de overheid dat zijn gewoon grote criminelen die jan met de pet op kosten jagen

 15. kreeg via de mail dat er berichten in de berichtenbox zijn , maar ik snap ff niet hoe ik in moet loggen terwijl het in ’t verleden geen probleem was, laat maar zitten ik vermoei me er niet mee

 16. Waarom kom je via deze pagina niet bij mijn berichtenbox maar moet ik wel vergelijkbare klachten van anderen lezen?

  • U kunt uw voorlopige belastingaanslag betalen zonder hoeven in te loggen op Mijn belastingdienst. Dit zijn de manieren:
   – de acceptgiro die u heeft ontvangen
   – een betalingsopdracht aan uw bank
   – internetbankieren
   – automatische incasso
   verrekening van uw belasting met een teruggaaf

 17. Ik probeerde vanavond een aantal keren in te loggen met mijn DigiD maar hij geeft aan dat er een fout is opgetreden in de communicatie met DigiD. opnieuw proberen of de site opnieuw laden heeft geen zin.

  • Ook ik probeer het al een tijd,het is een kolere zooitje dit moet anders zo kan het niet langer

 18. Digid is zolang de beveiliging niet 100% is, een grote flop. Om € 40,- terug te ontvangen weiger ik mijn bankgegevens via digid door te geven.

  • Niets is 100% veilig. Mocht iemand kwaad willen, dan zijn er makkelijkere manieren om uw bankrekening te achterhalen. Daarbij, aan alleen uw bankrekening heeft een crimineel ook nog niet veel. Hij/zij zou die 40 euro middels een valse incasso kunnen afschrijven, maar die kunt u makkelijk binnen 1 maand weer terug draaien.

 19. Ik wordt zo langzamerhand horendol omdat ik niet meer met mijn digid kan inloggen
  wachtwoorden werken niet meer enz enz
  Heb een nieuwe digid aangevraagd ook daar is geen resultaat te halen
  Weerom?omdat de belastingdienst zegt ik heb geen aangifte gedaan, maar toen alles nog werkte is dat wel gedaan! Strakt is het 1 juli dan breekt de hel os dacht k zo

 20. Graag wil ik gebruik maken van DiGid via mijn bank ING.
  Kan helaas geen mogelijkheid op Uw site vinden om dit de realiseren.
  Kunt U mij daarin helpen?

  • In tegenstelling tot ABN AMRO (inloggen met SMS), is het op dit moment nog niet mogelijk om bij de ING bank in te loggen met DigiD.

Reacties zijn gesloten.