Mijn Overheid

Op de website Mijn Overheid vind je berichten en gegevens van alle aangesloten overheidsinstanties waar jij mee te maken hebt. Zo ontvang je bijvoorbeeld digitale post van de belastingdienst over aanstaande aangiftes, berichten over zorg- of huurtoeslag of kan je de voortgang van een door jouw ingediende aanvraag volgen. Om toegang te verkrijgen tot jouw persoonlijke Mijn Overheid pagina, moet je gebruik maken van je DigiD code. Met de combinatie van je gebruikersnaam en je wachtwoord, kan je in je berichtenbox kijken, documenten die voor jou van toepassing zijn inzien en nog veel meer informatie verkrijgen die van overheidswege voor jou relevant is. Steeds meer overheidsinstanties communiceren louter nog via hun digitale kanalen.

Zo kun je ook met DigiD veilig inloggen op Mijn berichten inbox. De Berichten box van Mijn Overheid is uw persoonlijke, digitale brievenbus. Wanneer organisaties als het RDW, de Belastingdienst, SVB, DUO, UWV en uw gemeente u een bericht sturen, dan ontvangt u deze in de Berichten box en u ontvangt tevens automatisch een e-mail dat u er een bericht voor u klaar staat.

Welke berichten ontvang ik in mijn berichten box?

U ontvangt berichten van bovengenoemde organisaties en dat kan gaan over inburgeren, een verlopen rijbewijs, een APK melding, toeslagen (bijvoorbeeld kinderbijslag) en loonstrookjes en jaaropgaven van het UWV of SVB.

Extra beveiliging

Inloggen op Mijn Overheid is eenvoudig. Je gaat naar de website www.mijnoverheid.nl. Vervolgens kan je met je gebruikersnaam en wachtwoord van je DigiD inloggen in de daartoe bestemde velden. Mocht je nog geen DigiD hebben, dan kan je vanaf de website van Mijn Overheid doorklikken naar de website van DigiD. Daar kan je met behulp van het invullen van je persoonlijke gegevens je eigen DigiD aanvragen. Op de site van DigiD is ook de mogelijkheid om een sms instelling te koppelen aan je DigiD. Bij een aantal overheidsinstanties is deze extra beveiliging per sms bevestiging verplicht om in te loggen. Raadzaam dus om zo snel mogelijk ook die sms instelling te koppelen aan je al bestaande DigiD, of om die instelling direct aan te maken met je nieuw te activeren DigiD.

64 gedachten over “Mijn Overheid”

 1. Altijd ingelogd met gebruikersnaam en wachtwoord plus gesproken sms controle.
  Kan ineens niet meer! IK WIL GEEN APP. !!!
  Wat nu?

 2. Het inloggen met de App zou eenvoudiger moeten zijn, maar leidt gemakkelijk tot misverstanden. Procedure is te ingewikkeld geworden voor gebruikers, die niet elke dag naar mijn overheid moeten/willen kijken.

 3. Ik krijg een mailtje van de RDW dat er een bericht in de “box”staat. Heb ingelogd via
  Digid, maar kan van de RDW niets vinden. Waar moet ik zijn??

 4. Met hulp was ik zo ver gekomen dat alles goed was ingevuld en inmiddels
  ook de verificatiecode ontvangen en dan deze brief met de code een aantal
  niet meer kunnen vinden. Uiteindelijk is deze te laat boven water gekomen.
  Dus nu opnieuw de verificatiecode opvragen. Voor mij begint de ellende weer opnieuw want hoe en waar moet ik nu in “Mijn Overheid” die nieuwe verificatiecode opvragen. Een step by step hulpmiddel op de site zou al
  geweldig zijn want ik zal niet de enige zijn die zo iets stoms overkomt.

 5. ben al een paar weken aan het proberen om in te loggen op mijn overheid
  maar elke keer krijg ik de melding van INTERNE SERVERFOUT wat moet ik daarmee
  maak het voor de burger toch niet zo moeilijk

 6. Fijn hoor als een van je ouders niet meer via zijn digi-id kan in loggen en jij als kind het moet regelen.
  Wel berichten maar niet kunnen lezen omdat je de digi-id van je ouders niet weet.
  Waar is de tijd dat je nog briefen kon ontvangen.

  • Nee, de overheid lijkt het zó ingewikkeld te maken om de mensen te deprimeren en geen moeite meer te doen.
   Net als veel andere bedrijven. De helft van de bevolking wordt daar zenuwziek van.

 7. Fijn hoor Mijn Overheid.
  Je zoekt je een slag in de rondte om in te kunnen loggen, waar o waar?
  Weer zo’n geldverslindend overheids ICT flop????????/

 8. Ik wil gewoon inloggen in mijn berichtenbox???!!!

  Ik zie geen enkele mogelijkheid waar ik kan inloggen????

  wie weet raad???

 9. phhhhh..bent al 2 uur bezig…kreeg een mail,dat er een bericht stond in mijn overheid..ja..van wie..waar kan ik dat vinden…normaal log je in met je digi code..en nu moet je alles afzoeken..waar je een bericht kan zien…echt dit is geen verbetering..en vooral niet voor oudere..waar ik ook onder valt…
  wie gaat mij nu uit leggen in jip en Janneke taal waar ik nu mijn bericht kan gaan vinden..moet ik nu alles af gaan lopen..overal in gaan loggen om iets te vinden..? !

  • helemaal eens met deze klacht, ervaar exact hetzelfde.

   hoe kun je het moeilijk doen als het makkelijk kan.

 10. veel te veel mogelijkheden , maak het simpeler om in mijn overheid te komen .
  rechtstreeks en niet talloze mogelijkheden .

 11. maak het alstublieft gemakkelijker om in mijn overheid te komen als oudere kom je er niet meer uit ik kan met geen mogelijkheid op mijn overheid komen om mijn berichten box in te kunnen kijken.

  • Ik ben nu ook al driekwartier bezig, maar kom er met geen mogelijkheid in!! Waar is die berichtenbox ?????

  • Beste Frank Hoekstra,
   U kunt het beste gewoon volgens de oude manier naar uw berichtenbox van mijn overheid gaan op de volgende manier: via http://www.mijn.overheid.nl
   Via dit adres komt u direct op de site van mijn overheid, zonder enige probleem.
   Succes!

 12. ik ben lange tijd bezig geweest om in mijn berichten box te komen,

  zonder resultaat voorheen een fluitje van een cent. waarom moeilijk als het makkelijk kan.

 13. Doordat het over teveel schijven gaat en de onnodige bureaucratie, is een verandering niet altijd een verbetering.
  1 centraal punt voor belasting, gemeente , overheid helemaal prima.
  Dan is het fijn als het ook op een makkelijke manier toe gangbaar is.
  Gewoon inloggen met je Digidcode die ook wordt gebruikt voor inloggen van de belasting.

 14. Geachte heer / mevrouw.

  Zou u zo vriendelijk willen zijn om mij te helpen. ik heb nl. een bericht in de
  berichtenbox op 15-06 – 2018. Ik heb nl. mijn computer stuk gehad, en ik kan op dit moment alleen maar mailen en niet oproepen. De computer is helemaal ontregeld. Alvast hartelijk dank.

  • Beste Mevrouw,

   Misschien is het verstandig dat u eerst uw pc laat nakijken op virussen, malware, etc. voor u verder gaat met inloggen op sites als Mijn Overheid.
   Wij kunnen u niet helpen met berichten die in uw berichtenbox staan.

 15. Ik wil mijn belasting betalen maar vind op de aangifte geen IBANnummer. Ik vermoed dat dit via Digid moet. Maar via jullie site kom ik niet op digid. Wat te doen ?

 16. Ik vind het een doolhof om in te kunnen inloggen op mijn overheid. Wat is er allemaal veranderd???

  • U kunt nog gewoon inloggen met DigiD op MijnOverheid… :
   a. met alleen gebruikersnaam en wachtwoord
   b. met een controle via sms
   c. met de DigiD app

 17. Ik wil naar mijn berichtenbox om iets uit te printen maar het digid inlogicoon is weg.
  Is dit ouderen pesten, we zijn niet allemaal wizzkids.

  • Er zijn per 1 januari 2018, 22 waterschappen in Nederland, met ieders hun eigen website. Zoek de website van uw eigen waterschap op, kies wat u wilt doen (bijvoorbeeld een vergunning aanvragen of een subsidie aanvragen). Log vervolgens in met DigiD of een andere methode als deze wordt weergegeven.

 18. Ik wil via DigiD inloggen voor het aanvragen van een energielabel voor woningen. De Rijksoverheid-instructie bij deze aanvraag zegt:
  Log in. Ga verder naar “Woning selecteren”.
  Ik kom niet verder dan het inloggen en hoe ik verder moet gaan (naar “Woning selecteren”) ??? m.a.w. ik heb geen idee

 19. Ik wil graag weten wanneer mijn scheiding datum is en burgers service nummer van mijn ex vrouw is die onlangs is overleden

 20. ik wil gewoon mijn menzis kom er niet in
  ben geen ezel , maar systeem is niet echt je DAT —— lukt wel eens —maar meestal niet —- dus overbodige toestand MAAK het eenvoudiger zodat je er echt wat mee kan Mathilde.

 21. 12-04-2918 Voor de 4e keer, binnen 1 jaar, een herstelcode aangevraagd nadat de eerdere drie na één keer gebruiken niet meer werkten. Zowel bij ABP,SVB, belastingdienst en DigiD ging het bij de tweede keer al mis. Voor mijzelf en mijn vrouw werk ik met dezelfde PC mijn WW blijft goed en de andere gaat steeds fout. Het is niet zo dat mijn gebruikersnaam van het laatste gebruik is blijven staan en ook niet dat de codes zijn verwisselt. Alles bij elkaar is het best lastig.

 22. ik wil mijn pensioen zien en mijn belastingoverzicht2016 waarom kom ik niet verder? bij mijn overheid? ik wil niet naar de belastingdienst, wat is hier zo moeilijk aan

 23. Beste lotgenote

  Ik ben al blij dat ik 1 computer heb laat staan 2 Maar om te activeren moet je wel 2 computers hebben. Waar kan ik die aanvragen?

  • U hoeft geen 2 computers te hebben om DigiD te activeren, zowel het aanvragen als het activeren kan op 1 computer gedaan worden!
   Mocht u er toch niet uitkomen of verder nog vragen hebben, dan horen we dat graag.

 24. Beste lotgenoten,: DigiD is vooral DigiNee
  ik heb voor de 4e of 5e keer al een nieuw wachtwoord of herstelcode moeten aanvragen. Vervolgens ontvang ik dan van DigiD de bekende brief. Hele procedure van wijzigen en herstel wachtwoord inmiddels drie keer doorlopen en steedshoera: “Wachtwoord succesvol gewijzigd”, meldt het scherm. “U kunt nu inloggen op Digid.nl of het venster sluiten”. Mooi niet: inloggen op ‘MijnDigid’ lukt wel, maar doorklikken naar of inloggen op Belastingdienst of ‘MijnOverheid’ lukt gewoon niet. Digiwebcare geraadpleegd: die vragen of ik misschien ‘caps’ per ongeluk heb ingedrukt. Alsof je dat zelf niet kunt bedenken…
  Het systeem heeft na invoering redelijk prettig gefunctioneerd, maar wordt steeds complexer en gebruikers onvriendelijker. De overheid belemmert – onbedoeld maar toch – mijn toegang tot belangrijke informatie en daarmee mijn functioneren als burger van de Nederlandse samenleving,

 25. ik probeer mijn belastingaangifte 2017 te doen, maar er wordt om een activeringscode gevraagd dat ik per post zou hebben ontvangen, mij niet bekend. Graag alsnog deze code om het formulier te kunnen invullen en versturen.

 26. Beste mensen,

  Vreselijk . Ik krijg een melding in de mail .Echter als ik inlog onder mijn belastingdienst dan staan hier alleen oude brichten. Ik ben niet dom denk ikzelf. Gewoon zielig voor oudere en jongen mensen die niet vaak met een computer omgaan.

  • en dat alles voor 3 jaar , hierna vervalt alles,,, vergeten ze/men dat ik dan ÓÓK 3 jaar ouder ben dus de radartjes niet meer zo vlot lopen of is het heel gewoon ,,,,,,jammer dan …. onbegrijpelijk hou dat digi ding tot je dood klaar uit

 27. U maakt het mensen i.d.d. niet gemakkelijk om in te loggen. De eisen worden steeds meer uitgebreid. Als je er niet frequent mee werkt ontstaan er mogelijk problemen. Ik vind het ook niet gemakkelijk.

 28. Het zal allemaal wel zo zijn maar om gewoon in te loggen tot nu aan toe gewend en dan moet ik dit doen om het weer te koppelen. Ik zal wel te dom zijn maar gewoon inloggen lijkt me het beste en niet zulke grote verhalen ophangen dan ben ik de kluts kwijt,was blij er te komen!

Reacties zijn gesloten.

Digidinloggen.nl is een informatieve website over hoe u kunt inloggen bij de Nederlandse overheid, instellingen en zorgverzekeraars m.b.v. o.a. DigiD. Door deze site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies en geeft u aan onze disclaimer en privacy policy te hebben gelezen en hiermee akkoord te gaan. Wij zijn niet gelieerd aan Digid, de Nederlandse overheid of welk bedrijf of instelling dan ook die Digid gebruiken. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten